This is the sum of my decisions.


Over mijn Art

 Verwacht u hier geen lang en intelligent relaas over lange wandelingen, contemplatie, geen filosofisch gewauwel en geen maatschappelijke kritiek.

Kleur en licht zijn dominant in mijn werk.

Ik betrap mezelf er telkens op me te laten leiden door vorm en kleur. Elke nieuwe laag, elke nieuwe vorm of kleur. Inspiratie vind ik overal: in de natuur (ik teken vooral graag bomen), maar vind ook inspiratie in de kleurenpracht van een bloemenveld of de symmetrisch lijnen van akkers, in de industrie (het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk een groep silo’s of een leidingbrug in een abstract geheel om te zetten is), in tekenfilms
(I just love bright colors) en in YouTube. Wat je hier allemaal kunt leren en zien! Eindeloos, en in alle vormen en kleuren.

Alles wat ik oppik wordt opgeslagen en begint een eigen leven te leiden in mijn hoofd. Soms kan ik dagen met een idee rondlopen, wat dan groeit en groeit tot er tijd is om te schilderen. Vaak krijgt het oorspronkelijke plan dan een wil van zichzelf; wat ooit een bloem, een stuk steen of idee is, transformeert langzaam aan in een abstract geheel. Hierbij zoek ik vaak naar een contrast tussen licht en donker, tussen statisch en dynamisch.

  • abstract-208564
  • paints-1149122